VISE

Öğrenci Vizesi – İtalya’daki Yabancı Öğrenciler

Avrupa Birliği’ne üye olmayan vatandaşlar İtalyan Konsolosluğu veya ülkelerindeki elçiliklerde giriş vizesi için başvurabilirler.
Maksimum 1 yıllık vize 90 gün içinde (genelde 2-4 hafta içinde) onaylanır ve kurs süresi boyunca geçerlidir.
Gerekli dökümanlar:
1. En az 4 aylık geçerli pasaport
2. Uçak bileti veya rezervasyonu
3. Pasaport fotoğrafı
4. İkametgah belgesi veya faksı
5. SPAZIOLINGUA’ya kayıt belgesi, kurs başlama tarihi ve kurs süresi ile, okulun tam adresi, ve kurs ücretinin ödendiğine dair belge ile. Yasal olarak kurs aylık 80 derslik olmalıdır. (bizim kurslarımız gibi)
6. Tüm kalış süresini kapsayan konaklama belgesi (öğrencilerimize konaklama konusunda yardım eli uzatıyoruz.)
7. Öğrencinin mali olanaklarını gösteren belge. Öğrenci kalmayı düşündüğü her ay için yaklaşık olarak 900€’ya sahip olduğunu gösterebilmelidir (kredi kart ekstresi ve banka hesap durumunun fotokopisi, finansal desteğin beyanı, 3.kişi tarafından garanti edilen desteğin beyanı)
8. İtalya’da da geçerli olan uluslararası sağlık sigortası
Daha fazla bilgi için Dış İşleri Bakanlığının internet sitesini gezmeni oneririz:

http://www.esteri.it/visti/index_eng.asp

Daha fazla bilgi

Standart Gold kursu öğrenci vizesi onayı için gerekli minimum ders saatini içererek vizeye ihtiyacı olan öğrencilerimiz için tasarlanmıştır.
Kurs 6 aylık 2950 euro (80 derslik 6 kurstan oluşur), yada 1 senelik 4600 euro (80 derslik 12 kurstan oluşur.) Ücretler konsolosluğa vize başvurusu yapılmadan önce ödenmelidir.
Vize onaylanmadığı takdirde konsolosluğun vize başvurusunu reddettiğine dair gerekli dökümanlar ile kanıtlandıktan sonra kurs ücreti geri ödenir.
Kayıt ücreti alınmaz ve fiyatlara kitaplar dahildir.
Spaziolingua konaklama için öğrencilerine ücretsiz yardım eder.
Daha fazla bilgi için bizimle irtibata geçin.